Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Μεγάλη Εβδομάδα στην Φιλιππιάδα (video)

Ποιος μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια όλα όσα ζήσαμε τη Μεγάλη εβδομάδα στην ενορία μας;

Τα λόγια είναι περιττά αλλά και οι φωτογραφίες αδυνατούν να απαθανατίσουν τις στιγμές που μόνο στις καρδίες μας θα μείνουν ανεξίτηλες.

Η Σταύρωση του Χριστού, ο στολισμός του επιταφίου, η αποκαθήλωση και η καθιερωμένη συνάντηση των επιταφίων της ενορίας μας και της Παλαιάς Φιλιππιάδας πραγματοποιήθηκαν και φέτος όχι σαν μια συνηθισμένη διαδικασία, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα.

Ιδιαίτερη ήταν η ατμόσφαιρα τη Μεγάλη Παρασκευή που δημιούργησαν οι φωνές των δύο χορωδιών με το ψάλσιμο των Εγκωμίων. Δεξιά η παιδική χορωδία της ενορίας μας με μαέστρους τον Παύλο και Γιώργο Τοπούζογλου και αριστερά η ακούραστη χορωδία των ενηλίκων με συντονιστές τον κ. Γιώργο Δημογιάννη και τον κ. Στέφανο Κατραχούρα.

Η πανηγυρική διάθεση ξεκίνησε απ ΄ το πρωί του Μ. Σαββάτου και αποκορυφώθηκε το βράδυ στην Ανάσταση.

"Αναστάσεως ημέρα λαμπρυθώμεν λαοί Πάσχα κυρίου Πάσχα| έψαλαν όλοι μαζί στην Ανάσταση. Και στ‘ αλήθεια όλα έλαμπαν απ΄ τη χαρά που ακτινοβολούσε η μεγαλόπρεπη τούτη μέρα. Όλα ήταν στην εντέλεια μέσα στην εκκλησία, κάτι για το οποίο συνέβαλε όλη η ενορία.

Η άψογη καθαριότητα της κ. Ελένης Παπαδήμα, η άοκνη προσφορά των επιτρόπων: κ. Θάνη Ηλία, κ. Παπαχρήστου Λεωνίδα, κ. Αυδίκου Χρήστου, κ. Κατραχούρα Στεφάνου και κ. Ζανίκα Γιώργου, οι μελωδικές φωνές των ψαλτών και των παιδιών της χορωδίας, άλλα και η κατάνυξη και ο σεβασμός όλου του κόσμου έκαναν τη φετινή Ανάσταση μοναδική.

Μικροί και μεγάλοι μ’ ένα κεράκι στο χέρι έψελναν το "Χριστός Ανέστη" με ευσέβεια αλλά και με την ομοψυχία που απαιτεί η ημέρα.

Γιορτάσαμε πνευματικά την Ανάσταση ζώντας έντονα κάθε στιγμή της Μ. Εβδομάδας. Το γλέντι συνεχίστηκε και σωματικά με χορό, τραγούδι και φαγητό στο καγκελάρι μετά τον εσπερινό της Αγάπης.

Η παρουσία του δημάρχου και η συμμετοχή του στην χαρά της Ανάστασης έδειξαν την άψογη συνεργασία του με την Εκκλησία.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον μουσικοδιδάσκαλο και πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης κ. Θάνο Νεκτάριο για τη διδασκαλία των τροπαρίων του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Ανάστασης στα παιδιά της χορωδίας.

ΧΑΡΑ

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη