Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Εκδρομή της παιδικής χορωδίας της ενορίας μας στα Τρίκαλα (video)

Με σκοπό την συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ενορία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας η παιδική μας χορωδία ταξίδεψε στην πόλη των Τρικάλων.

Στην εκδρομή αυτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν τα Τρίκαλα κάνοντας ξενάγηση με το τουριστικό τρενάκι

Το ίδιο απόγευμα στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου των Τρικάλων έγινε η αρχή της συνάντησης μεταξύ της χορωδίας μας και της χορωδίας της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Μπάρας. Ωστόσο η συνάντηση αυτή συνεχίστηκε με ακόμα περισσότερο χορό και τραγούδι στο φιλόξενο τραπέζι που είχε ετοιμαστεί για τους εκδρομείς μας . Η προσωπική αυτή συνάντηση και η επικοινωνία έκανε τις δύο χορωδίες να ενωθούν και να γίνουν μία.

Την επόμενη και τελευταία ημέρα της εκδρομής η χορωδία μας επισκέφτηκε τη μονή του Αγίου Βησσαρίωνα ο οποίος είναι ο προστάτης μας. Στο εσωτερικό της μονής οι άντρες και τα αγόρια θαυμάσανε την εξαιρετική αρχιτεκτονική με την οποία ο Άγιος την έκτισε αλλά και τις μοναδικές αγιογραφίες του Τζώρτζη , μαθητή του Θεοφάνους Κρητός. Οι γυναίκες οι οποίες περίμεναν στο εξωτερικό μέρος της μονής πήραν την ευλογία της Τιμίας Κάρας του Πολυούχου μας και τσούγκρισαν Πασχαλινά αυγά.

Η εκδρομή φυσικά δεν τελείωσε εκεί αφού στο δρόμο της επιστροφής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη σπουδεότερη μονή των Μετεώρων ,στο Μεγάλο Μετέωρο όπου και εκεί οι θαυμάσιες αγιογραφίες του Τζώρτζη δημιουργούσαν κλίμα κατάνυξης.

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη