Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Ο Άγιος Αθανάσιος

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας γεννήθηκε το 296 μ. Χ. (ή το 295 μ Χ). Έχει χαρακτηριστεί στύλος και Μέγας Πατήρ της Ορθοδοξίας. Οι γονείς του Αθανασίου ήταν φτωχοί αλλά πιστοί και ενάρετοι χριστιανοί. Η οικονομική του κατάσταση δεν του επέτρεπε να λάβει ανώτατη εκπαίδευση, αλλά με την βοήθεια του Θεού κατάφερε μελετώντας μόνος του να φτάσει σε υψηλό επίπεδο στην θεολογία και στην φιλοσοφία. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός γράφει ότι ο Άγιος Αθανάσιος μελέτησε την Αγία Γραφή περισσότερο από κάθε βιβλίο.

Περισσότερα

Ο Άγιος Αντώνιος και ο μπαλωματής της Αλεξάνδρειας

Ο Μέγας Αντώνιος υπήρξε από τους πρώτους μοναχούς που άφησαν τον κόσμο και κατέφυγαν στην έρημο. Θεωρείται και είναι πατέρας της μοναχικής ζωής. Συχνά στην Εκκλησία μας αναφέρεται ως καθηγητής της ερήμου. Γύρω από την καλύβι του με τον καιρό μαζεύτηκαν πολλοί μοναχοί, που έβρισκαν γαλήνη στο πρόσωπό του.

Περισσότερα

Ο Χριστός, ο χρόνος και εσύ

Είναι στο χέρι σου να δεις επιφανειακά την ζωή σου αλλά και την Ιστορία. Αν όμως θέλεις να την δεις ουσιαστικά, ας κάνουμε ένα βήμα παρακάτω.

Περισσότερα

Ο Χριστός, ο χρόνος και ο θάνατος

Φθάσαμε, το έτος 2011. Το έτος 2011 όμως προσδιορίζεται και από δύο άλλες λέξεις. Πρόκειται για το 2011 μετά Χριστό και αυτό σημαίνει ότι στην αρχή αυτής της χρονικής περιόδου, που αριθμεί ήδη 2011 χρόνια ζωής, βρίσκεται ένα πρόσωπο, το πρόσωπο του Χριστού. Αυτό πάλι με τη σειρά του σημαίνει δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι η αρχή για ένα καινούργιο μέτρημα του χρόνου, είναι η Γέννηση του Χριστού και η επί γης παρουσία Του. Το δεύτερο, ότι αυτή η είσοδος του Χριστού μέσα στο χρόνο τέμνει το χρόνο και την ιστορία σε δύο μεγάλες περιόδους, την προ και την μετά Χριστό.

Περισσότερα

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και ο Αγιασμός

Η αγία Γραφή αρχίζει με μια ευχάριστη, χαροποιό και αισιόδοξη διαπίστωση, που την κάνει ο ίδιος ο Θεός. Λέει: Έριξε ο Θεός μια ματιά σε όλα Του τα δημιουργήματα. Και είδε, ότι ήσαν όλα καλά λίαν, υπέροχα ( Γεν. 1,31 ).

Περισσότερα

Σελίδα 9 από 10

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη